ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΜΙΝΙ 2016-2017

Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2017
ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο, Ηράκλειο

Τηλ. 2810-316431,  Fax. 2810-255751, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
                                                                                                                                                                                                              
 
Ηράκλειο   31/1/2017

                                                                                                                             Αρ.  πρωτ.: 028  

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 – 2017

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

 Τα Τουρνουά Κρήτης Παμπαίδων «Παύλος Βαρζακιάν», Παγκορασίδων, Μίνι αγοριών & κοριτσιών, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο τουρνουά αυτό.

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή πλέον της μιας ομάδας στα τουρνουά Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Μίνι, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ (ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ) ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

  • Στο Τουρνουά Παμπαίδων «Παύλος Βαρζακιάν» δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεώτεροι.
  • Στο Τουρνουά Παγκορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεώτερες.
  • Στο Τουρνουά Μίνι αγοριών & κοριτσιών δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές/τριες που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεώτεροι/ες.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών/τριών χωρίς δελτία και την απαραίτητη ιατρική θεώρηση αυτών. Οι αθλητές/τριες που μπορούν να πάρουν μέρος πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2725/99 και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Βάσει του άρθρου 33 παρ. 9 του ν. 2725/99, η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών/τριών γίνεται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς, και ισχύει για ένα έτος.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν την Παρασκευή 17/02/2017 και ώρα 17:00 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Οι σύλλογοι που έχουν παραπάνω από μια ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν θεωρημένες καταστάσεις, (με σφραγίδα - υπογραφή Προέδρου) για όλες τις ομάδες, μία ημέρα πριν την ημερομηνία της κλήρωσης.

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση αθλητών/τριων από την μια ομάδα στην άλλη του ίδιου σωματείου. Επιτρέπεται όμως η προσθήκη νέων αθλητών/τριων (νέα δελτία) συμπληρωματικά στις καταστάσεις των ομάδων που έχει δηλώσει.

Η έναρξη των αγώνων Παμπαίδων & Παγκορασίδων θα γίνει στις 4/3/2017, με τους αγώνες να διεξάγονται Σάββατο και η έναρξη των αγώνων Μίνι αγοριών & κοριτσιών στις 5/3/2017 με τους αγώνες να διεξάγονται Κυριακή.

ΑΡΘΡΟ 4Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ «Παύλος Βαρζακιάν»   

1η ΦΑΣΗ

Τα παρακάτω σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά, χωρίζονται σε ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Α’ όμιλος  (ΔΥΣΗ)

Β’ όμιλος (ΔΥΣΗ)

Γ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Δ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Ε’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΣΤ’ όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)

ΑΓΟΡ 1

 ΑΓΟΡ 2

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

  ΑΣΚΗΣΗ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΑΟΑΝ

ΑΚΡΩΤΗΡΙ

 ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΕΙΛΙΝΟ 1

  ΔΕΙΛΙΝΟ 2

ΓΙΟΥΧΤΑΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΑΟΚ  ΧΑΝΙΑ

 ΚΥΔΩΝ 1

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1

  ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΕΔΙΑΔΑ

ΚΥΔΩΝ 2

 ΚΥΔΩΝ 3

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1

  ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 3

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ

ΟΑΧ

 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΟΦΗ 1

  ΜΕΣΣΑΡΑ 2

ΜΕΣΣΑΡΑ 1

 

 

 

 

  ΟΦΗ 2

ΟΦΗ 3

 

 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 

1Η ΦΑΣΗ

Τα παρακάτω σωματεία χωρίζονται σε ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί:

Α’ όμιλος 

Β’ όμιλος

ΟΑΧ 1

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΟΑΧ 2

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΟΦΗ

ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΑ- ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1η ΦΑΣΗ

Τα παρακάτω σωματεία (Αγόρια & Κορίτσια) που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά, χωρίζονται σε ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Α’ όμιλος

(ΔΥΣΗ)

Β’ όμιλος (ΔΥΣΗ)

Γ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Δ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Ε’ όμιλος

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΣΤ’ όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)

Ζ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

  ΑΓΟΡ 1

 ΑΓΟΡ 2

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ 1

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ 2

 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 ΑΟΑΝ

 ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

  ΑΚ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 ΑΓΟΡ 3

ΔΕΙΛΙΝΟ 1

ΔΕΙΛΙΝΟ 2

 ΑΣΚΗΣΗ

 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

  ΑΚΡΩΤΗΡΙ

 ΚΥΔΩΝ 2

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2

 ΓΙΟΥΧΤΑΣ

 ΝΕΑΠΟΛΗ

 ΗΡΟΔΟΤΟΣ

  ΚΥΔΩΝ 1

 ΟΑΧ 2

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2

 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

 ΠΕΔΙΑΔΑ

 ΟΦΗ

  ΟΑΧ 1

 ΑΡΚΑΔΙ   (ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

ΟΦΗ 1

ΟΦΗ 2

 ΜΕΣΣΑΡΑ

 ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ

 

  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

 ΟΑΧ  (ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 

 

 

 ΑΟΑΝ  (ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

 


2η ΦΑΣΗ

Μετά το τέλος των αγώνων της Α’ φάσης όλων των τουρνουά, θα διεξαχθεί αγώνας-γιορτή (All Star Game) στο κλειστό γυμναστήριο Αρχανών, στις 28/5/2017, στην οποία θα συμμετάσχουν κατόπιν ψηφοφορίας των προπονητών οι 24 καλύτεροι αθλητές/τριες από κάθε τουρνουά και με προπονητές των ομάδων αυτούς του αναπτυξιακού.

Για το λόγο αυτό, οι προπονητές όλων των ομάδων υποχρεούνται μετά την λήξη κάθε αγώνα στο πίσω μέρος του Φ.Α. να αναγράφουν τους/τις 3 καλύτερους αθλητές/τριες της αντίπαλης ομάδας.

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Στους αθλητές/τριες που θα συμμετάσχουν στην 2η φάση των τουρνουά θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 6ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στα Τουρνουά Παμπαίδων-Παγκορασίδων & Μίνι Αγόρια-Κορίτσια ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί:

1. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 15 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της.

2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές/τριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.

3. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τουλάχιστον 10 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα δηλώσει λιγότερους/ες από 10, η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ με απόφαση της στον τρίτο αγώνα θα την αποβάλει από το Τουρνουά.

4. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας. 

5. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους/τις υπόλοιπους/ες πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Οι υπόλοιποι αθλητές/τριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο οκτάλεπτο του β’ ημιχρόνου.

6. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερα οκτάλεπτα καθαρού χρόνου. Παράταση τριών (3) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.

7. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής κάθε αθλητή/τριας είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ου οκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές/ριες.

8. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.

9. Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει από ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο δύο.

10. Το ύψος της στεφάνης του καλαθιού κανονικό.

11. Επιτρέπεται μόνο η προσωπική άμυνα (man to man) στο μισό γήπεδο χωρίς παγίδες ενώ απαγορεύεται κάθε μορφή ζώνης - zone press και παραλλαγή αυτής. Καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή του από το πάγκο.

-                 Στα Τουρνουά Παμπαίδων-Παγκορασίδων η κάθε επίθεση διαρκεί 24΄΄ βάση κανονισμού ενώ στα Τουρνουά Μίνι δεν ισχύει η επίθεση των 24 δευτερόλεπτων.

-                 Στο τουρνουά Παμπαίδων θα χρησιμοποιηθούν μπάλες size 7, στο τουρνουά Παγκορασίδων μπάλες size 6 και στα Τουρνουά αγοριών και κοριτσιών μπάλες size 5.

ΑΡΘΡΟ 7ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

ΑΡΘΡΟ 8ο ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ

Οι αγώνες Παμπαίδων και Παγκορασίδων θα διεξάγονται με ένα διαιτητή και δυο κριτές.

Οι αγώνες Μινι θα διεξάγονται με ένα διαιτητή και ένα κριτή.

Πριν την έναρξη του των τουρνουά θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής 30,00 Ευρώ για κάθε τμήμα του Σωματείου για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών, το οποίο θα καταβληθεί στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137.

Υπενθυμίζεται ότι τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές & κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει το μισό των εξόδων τους στον αμέσως επόμενο αγώνα του, διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Αν κάποιος ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                              ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ