ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΜΙΝΙ 2017-2018

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018
 
                                                                                                                                                                                                               
 
Ηράκλειο 16/01/2018

                                                                                                                             Αρ.  πρωτ.: 027

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Τα Τουρνουά Κρήτης Παμπαίδων «Παύλος Βαρζακιάν», Παγκορασίδων, Μίνι αγοριών & κοριτσιών, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο τουρνουά αυτό.

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή πλέον της μιας ομάδας στα τουρνουά Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Μίνι, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ (ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ) ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

  • Στο Τουρνουά Παμπαίδων «Παύλος Βαρζακιάν» δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2003 και νεώτεροι.
  • Στο Τουρνουά Παγκορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2003 και νεώτερες.
  • Στο Τουρνουά Μίνι αγοριών & κοριτσιών δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές/τριες που γεννήθηκαν το έτος 2005 και νεώτεροι/ες.
  • Στο Τουρνουά Μίνι αγοριών επιτρέπεται να λάβουν μέρος και κορίτσια με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο Τουρνουά μίνι κοριτσιών.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών/τριών χωρίς δελτία και την απαραίτητη ιατρική θεώρηση αυτών. Οι αθλητές/τριες που μπορούν να πάρουν μέρος πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2725/99 και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Βάσει του άρθρου 33 παρ. 9 του ν. 2725/99, η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών/τριών γίνεται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς, και ισχύει για ένα έτος.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν την Παρασκευή 9/2/2018 και ώρα 16:00 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Οι σύλλογοι που έχουν παραπάνω από μια ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν θεωρημένες καταστάσεις, (με σφραγίδα - υπογραφή Προέδρου) για όλες τις ομάδες, μία ημέρα πριν την ημερομηνία της κλήρωσης.

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση αθλητών/τριων από την μια ομάδα στην άλλη του ίδιου σωματείου. Επιτρέπεται η προσθήκη νέων αθλητών/τριων (νέα δελτία) συμπληρωματικά στις καταστάσεις των ομάδων που έχει δηλώσει.

Η έναρξη των αγώνων Παμπαίδων & Παγκορασίδων θα γίνει στις 3/3/2018 με τους αγώνες να διεξάγονται Σάββατο και η έναρξη των αγώνων Μίνι αγοριών & κοριτσιών στις 4/3/2018 με τους αγώνες να διεξάγονται Κυριακή.

ΑΡΘΡΟ 4Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ «Παύλος Βαρζακιάν»

1η ΦΑΣΗ

Τα παρακάτω σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά, χωρίζονται σε ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Α’ όμιλος

(ΔΥΣΗ)

Β’ όμιλος (ΔΥΣΗ)

Γ’ όμιλος

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Δ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Ε’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΣΤ΄ όμιλος

(ΑΝΑΤΟΛΗ)

ΑΓΟΡ 1

ΑΓΟΡ 2

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

ΔΕΙΛΙΝΟ 2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΑΟΑΝ

ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΓΟΡ 3

ΔΕΙΛΙΝΟ 1

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2

ΓΙΟΥΧΤΑΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΑΚΡΩΤΗΡΙ

ΚΥΔΩΝ 2

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3

ΟΑΣΗ

ΚΥΔΩΝ 1

ΟAX 2000

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1

ΟΦΗ 2

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 3

ΠΕΔΙΑΔΑ

ΟΑΧ 1

ΟAX 2

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1

ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ

ΜΕΣΣΑΡΑ

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΧΑΝΙΑ BC

ΟΦΗ 1

 

 

 

 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα παρακάτω σωματεία χωρίζονται σε ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους, στον Α΄ όμιλο σε 4 γύρους και στο Β΄ όμιλο σε 2 γύρους, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί:

Α’ όμιλος

(ΔΥΣΗ)

Β’ όμιλος

(ΑΝΑΤΟΛΗ)

ΑΡΚΑΔΙ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΟΑΧ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΟΑΣΗ

ΟΦΗ

ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

1η ΦΑΣΗ

Τα παρακάτω σωματεία (Αγόρια & Κορίτσια) που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά, χωρίζονται σε ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Α’ όμιλος

(ΔΥΣΗ)

Β’ όμιλος

 (ΔΥΣΗ)

Γ’ όμιλος

 (ΔΥΣΗ)

Δ’ όμιλος

 (ΔΥΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

ΑΓΟΡ 3

ΑΓΟΡ 1

ΑΓΟΡ 2

ΑΡΚΑΔΙ ΟΚΑ

ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΓΟΡ 4

ΚΙΣΣΑΜΟΣ

ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

ΑΚΡΩΤΗΡΙ 1

ΑΚΡΩΤΗΡΙ 2

ΟΑΧ 2000

ΟΑΧ 2000

ΚΥΔΩΝ 2

ΚΥΔΩΝ 1

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΟΑΧ 1

ΟΑΧ 1

ΟΑΧ 2

ΧΑΝΙΑ BC

ΟΑΧ 2


 

Α’ όμιλος

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Β’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Γ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Δ’ όμιλος

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

Ε΄ όμιλος

(ΑΝΑΤΟΛΗ)

ΔΕΙΛΙΝΟ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

ΑΟΑΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2

ΓΙΟΥΧΤΑΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΑΟΑΝ (ΚΟΡ.)

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1

ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΟΦΗ 2

ΜΕΣΣΑΡΑ

ΟΑΣΗ

ΟΦΗ

ΝΕΑΠΟΛΗ

ΠΕΔΙΑΔΑ 2

ΠΕΔΙΑΔΑ 1

ΟΦΗ 1

 

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ


2η ΦΑΣΗ

Μετά το τέλος των αγώνων της Α’ φάσης όλων των τουρνουά, θα διεξαχθεί αγώνας-γιορτή (All Star Game) σε κλειστό γυμναστήριο και ημερομηνία που θα οριστεί από την Επιτροπή πρωταθλήματος, στην οποία θα συμμετάσχουν κατόπιν ψηφοφορίας των προπονητών οι 24 καλύτεροι αθλητές/τριες από κάθε τουρνουά και με προπονητές των ομάδων αυτούς του αναπτυξιακού.

Για το λόγο αυτό, οι προπονητές όλων των ομάδων υποχρεούνται μετά την λήξη κάθε αγώνα να δηλώνουν ενυπόγραφα έως και 2 καλύτερους αθλητές/τριες της αντίπαλης ομάδας, σε ειδικό έντυπο που θα βρίσκεται στο τραπέζι της γραμματείας.

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Στους αθλητές/τριες που θα συμμετάσχουν στην 2η φάση των τουρνουά θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 6ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στα Τουρνουά Παμπαίδων-Παγκορασίδων & Μίνι Αγόρια-Κορίτσια ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί:

1. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 15 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της.

2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές/τριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.

3. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τουλάχιστον 10 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα δηλώσει λιγότερους/ες από 10, η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ με απόφαση της στον τρίτο αγώνα θα την αποβάλει από το Τουρνουά.

4. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας.

5. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους/τις υπόλοιπους/ες πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Οι υπόλοιποι αθλητές/τριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο οκτάλεπτο του β’ ημιχρόνου.

6. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερα οκτάλεπτα καθαρού χρόνου. Παράταση τριών (3) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.

7. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής κάθε αθλητή/τριας είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ου οκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές/ριες.

8. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.

9. Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει από ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο δύο.

10. Το ύψος της στεφάνης του καλαθιού κανονικό.

11. Επιτρέπεται μόνο η προσωπική άμυνα (man to man) στο μισό γήπεδο χωρίς παγίδες ενώ απαγορεύεται κάθε μορφή ζώνης - zone press και παραλλαγή αυτής. Καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή του από το πάγκο.

-       Στα Τουρνουά Παμπαίδων-Παγκορασίδων η κάθε επίθεση διαρκεί 24΄΄ βάση κανονισμού ενώ στα Τουρνουά Μίνι δεν ισχύει η επίθεση των 24 δευτερόλεπτων.

-       Στο τουρνουά Παμπαίδων θα χρησιμοποιηθούν μπάλες size 7, στα τουρνουά Παγκορασίδων και μίνι αγοριών μπάλες size 6 και στο Τουρνουά μίνι κοριτσιών μπάλες size 5.

ΑΡΘΡΟ 7ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

ΑΡΘΡΟ 8ο ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ

Οι αγώνες Παμπαίδων & Παγκορασίδων θα διεξάγονται με δύο διαιτητές και δύο κριτές (8 € για κάθε διαιτητή και 7€ για κάθε κριτή).

Οι αγώνες Μίνι θα διεξάγονται με ένα διαιτητή και ένα κριτή (10 € για τον διαιτητή και 7€ για τον κριτή).

Πριν την έναρξη των τουρνουά θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής 40,00 Ευρώ για κάθε τμήμα του Σωματείου για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών, το οποίο θα καταβληθεί στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137. 

Υπενθυμίζεται ότι τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές & κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει το μισό των εξόδων τους στον αμέσως επόμενο αγώνα του, διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Αν κάποιος ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                              ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ