ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2015 – 2016

Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο

     Τηλ. 2810-316431 , Fax. 2810-255751 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

                                                                                                                                           Ηράκλειο27/08/2015

                                                                                                                               Αρ. πρωτ.:

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 – 2016

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2015– 2016 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2015-2016 της Ε.Ο.Κ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

τα Πρωταθλήματα Κρήτης Γυναικών- Νεανίδων - Κορασίδων αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα αυτά έχουν τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη της ΕΚΑΣΚ και διατηρούν γυναικεία τμήματα. Με απόφαση της Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλουν την προηγούμενη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της ΕΟΚ, μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών ΕΚΑΣΚ πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση τα Σωματεία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Γυναικών.

 

 

ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) Για το πρωτάθλημα Γυναικών περιόδου 2015-16, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητριών υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλήτριες κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1994 και νεότερες με υποχρεωτική συμμετοχή τους στους αγώνες.

 

Β Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Νεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη, 1998 και νεότερες .

 

Γ) Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2000 και νεότερες.

 

Η χρησιμοποίηση κορασίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων.

 

Τα σωματεία που προκρίνονται στην δεύτερη φάση έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν από την δύναμή τους δυο (2) αθλήτριες που δεν είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ή είχαν δηλωθεί στην δεύτερη ομάδα του σωματείου, στην ομάδα που συνεχίζει.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 31 Αυγούστου 2015 , ημέρα Δευτέρα, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

                Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 για νεανίδες και 31 Οκτωβρίου 2015 για Γυναίκες , και η έναρξη των αγώνων για κορασίδες θα γίνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.

 

ΑΡΘΡΟ 4ο   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι: 1. Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ 2000, 2. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΟ 3. Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 4. ΑΡΚΑΔΙ ΟΚΑ, 5. Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 6.ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ ,θα συγκροτήσουν ένα όμιλο, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

 

2η ΦΑΣΗ

Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση αυτή και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final Four 1-4 (1), και  2-3 (2), σε ουδέτερη ή κοινή έδρα. Οι νικητές των ζευγαριών 1 και 2 θα συναντηθούν στο μεγάλο τελικό και οι ηττημένοι στο μικρό τελικό.

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα θα μετέχει στους αγώνες ειδικού πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία γυναικών.

 

ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2. Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΕ, 5.ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 6. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα συγκροτήσουν ένα όμιλο, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

2η ΦΑΣΗ

Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση αυτή και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final Four 1-4 (1), και  2-3 (2), σε ουδέτερη ή κοινή έδρα. Οι νικητές των ζευγαριών 1 και 2 θα συναντηθούν στο μεγάλο τελικό και οι ηττημένοι στο μικρό τελικό.

 

 

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα Νεανίδων θα ορίζονται Σάββατο ή και Δευτέρα, ανάλογα και εφόσον ζητηθεί εγγράφως έως και την ήμερα της κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σωματεία Εθνικών κατηγοριών και μόνο, όταν αγωνίζονται εκτός έδρας.

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Κορασίδων θα γίνονται Κυριακή.

 

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

 

 

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2. Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4.ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 5. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 6. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 7. ΟΦΗ, 8. Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 9. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

2η ΦΑΣΗ

Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση αυτή και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final Four 1-4 (1), και  2-3 (2), σε ουδέτερη ή κοινή έδρα. Οι νικητές των ζευγαριών 1 και 2 θα συναντηθούν στο μεγάλο τελικό και οι ηττημένοι στο μικρό τελικό.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθεί κύπελλο και στις αθλήτριες των διπλώματα.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 99 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον ίδιο Κανονισμό και Νόμο 2725/99 περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

Για την περίοδο 2015-2016 τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου , είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει το μισό των εξόδων τους στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Αν κάποιος ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

 

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής από 20,00 έως 80,00 ευρώ για κάθε Τμήμα του Σωματείου, ανάλογα με την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της Ένωσης ,για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών.

 

Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137 και η απόδειξη κατάθεσης του εκάστοτε παράβολου πρέπει να κοινοποιηθεί στην ΕΚΑΣΚ με fax ή με email.

 

Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαρτίου 2016. Εφ’ όσον υπάρξουν διαφορές έως το τέλος των πρωταθλημάτων θα υπάρξει εκκαθάριση.

 

Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν καταβάλει κάποια δόση στις ημερομηνίες που προβλέπεται από την Γενική Προκήρυξη 2015-2016, τότε από τον βαθμολογικό πίνακα του εκάστοτε πρωταθλήματος αφαιρείται ένας (1) βαθμός από κάθε αγώνα μέχρι το σωματείο να τακτοποιήσει την οφειλή και εφόσον δεν έχει καταβληθεί έως την τρίτη αγωνιστική θα αποβάλλεται από το αντίστοιχο πρωτάθλημα.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

                Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

 

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                       ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ