ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2014-2015

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015

 

                     ΕΝΩΣΗ  ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο

   Τηλ. 2810-316431 ,  Fax. 2810-255751 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
                                                                                                                                 
 
Ηράκλειο   26/01/2015

                                                                                                                          Αρ.  πρωτ.:  004

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 – 2015

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99,  του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014– 2015 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014-2015 της Ε.Ο.Κ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

 

Τα  Τουρνουά Κρήτης Παμπαίδων και  Παγκορασίδων αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή και 2ης ομάδος στο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ (ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ), ΑΥΤΗ  ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. 

 

 

ΑΡΘΡΟ 2ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

  • Στο Τουρνουά  Παμπαίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2001 και νεώτεροι.
  • Στο Τουρνουά Παγκορασίδων  δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2001  και νεώτερες.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών χωρίς δελτία, και την απαραίτητη ιατρική θεώρηση αυτών. Οι αθλητές που μπορούν να πάρουν μέρος πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2725/99 και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Βάσει του άρθρου 33 παρ. 9 του ν. 2725/99, η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών γίνεται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς, και ισχύει για ένα έτος.

Βάσει του άρθρου 4 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2014 – 2015 της Ε.Ο.Κ. «κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει, σε κάθε αγώνα, μέχρι 12 αθλητές/αθλήτριες».

 

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 11/02/2015, ημέρα Τετάρτη, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ.  (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

          Η έναρξη των αγώνων θα γίνει Κυριακή 22/02/2015.

 

 

ΑΡΘΡΟ 4Ο ΣΥΣΤΗΜΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Α ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1) ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 2) Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ, 3) ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 4) ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 5) ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟ, 6) ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 7) ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, 8) ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ, 9) ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 10) ΟΦΗ 1, 11) ΟΦΗ 2, 12) ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ, 13) ΓΣΗ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, 14) ΑΟ ΚΥΔΩΝ 1, 15)  ΑΟ ΚΥΔΩΝ 2, 16) ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 17) ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ,  18) ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 19) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 1,  20) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 2,  21) ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ 1, 22) ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ 2, 23) ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 24) ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 25) ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1, 26) ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2,  27) ΟΑΣΗ,  28) ΑΣΚΗΣΗ.

και θα χωριστούν σε 4 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους  σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως  εξής:

 

Α όμιλος  (ΔΥΣΗ)      Β όμιλος  (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)        Γ όμιλος  (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)          Δ όμιλος  (ΑΝΑΤΟΛΗ)

Α.Ο. ΑΚΡΩΤΗΡΙ                 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ 1                ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ 2                Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ              Α.Ο  ΔΕΙΛΙΝΟ 1                     Α.Ο ΔΕΙΛΙΝΟ 2                     Α.Ο. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                       ΟΦΗ 1                                   ΟΦΗ 2                                   Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ 1                   ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1            ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2            ΝΕΑΠΟΛΗ

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ 2                                                                                                                ΠΕΔΙΑΔΑ 

ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                                                                                            ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ              

Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ

 

Οι υπόλοιπες 7 ομάδες θα κατανεμηθούν στους 2 ομίλους του Ηρακλείου με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των μετακινήσεων των σωματείων, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, καθώς και την έλλειψη γραμματείας, σε ορισμένες περιοχές, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.   

 

Β ΦΑΣΗ

Στην φάση αυτή θα γίνει ένας αγώνας επίλεκτων αθλητών ΑΝΑΤΟΛΗ – ΔΥΣΗ σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ.  Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα αυτό θα επιλεγούν μετά από ψηφοφορία των προπονητών όλων των ομάδων που θα συμμετέχουν στην πρώτη φάση.

 

 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 

 

Α ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2. ΓΣ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 3. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 4. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, 5. ΟΦΗ, 6. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 7. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ 2000, 8. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 9. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 10. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, και θα χωριστούν σε 2 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους  σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως  εξής:

                                           

           Α όμιλος  (ΔΥΣΗ)                                                                     Β όμιλος  ( ΑΝΑΤΟΛΗ)

             Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ                                                                               Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

             Ο.Κ.Α ΑΡΚΑΔΙ                                                                             Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

             ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                                                                 Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

             Ο.Α.Χ. 2000                                                                                  ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

                                                                                                                  ΟΦΗ

                                                                                                                  ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

 

και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες [στον Α’ όμιλο θα διεξαχθεί ένας επιπλέον γύρος (τρεις επιπλέον αγωνιστικές) λόγω μικρής συμμετοχής ομάδων], σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.                             

                                                         

Β ΦΑΣΗ

Στην φάση αυτή θα γίνει ένας αγώνας επίλεκτων αθλητριών  ΑΝΑΤΟΛΗ – ΔΥΣΗ σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ.  Οι αθλήτριες  που θα συμμετέχουν στον αγώνα αυτό θα επιλεγούν μετά από ψηφοφορία των προπονητών όλων των ομάδων που θα συμμετέχουν στην πρώτη φάση.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο  ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Στις ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις κάθε Ομίλου της 1ης Φάσης των Παμπαίδων και  Παγκορασίδων, θα απονεμηθούν κύπελλα  και στους αθλητές – αθλήτριες τους θα απονεμηθούν διπλώματα.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 

Στα Τουρνουά αυτά ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί:

1.Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 12 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της.

2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.

3.Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τουλάχιστον 10 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα  δηλώσει λιγότερους από 10, η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ με απόφαση της  στο τρίτο αγώνα (κατ’ εξακολούθηση) θα την αποβάλει από το Τουρνουά.

4. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας και αναληθούς δήλωσης ηλικίας.  

5. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους  πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Οι δυο αθλητές ή αθλήτριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο οκτάλεπτο του β ημιχρόνου.

6. Η διάρκεια του αγώνα  είναι τέσσερα οκτάλεπτα  καθαρού χρόνου. Παράταση πέντε (5) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.

7.Η κάθε επίθεση διαρκεί 24΄΄ βάση κανονισμού.

8. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής εκάστου αθλητή – αθλήτριας είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ου οκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές – αθλήτριες.

9. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.

10. Στα 3 πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο 2.

11. Επιτρέπεται μόνο η άμυνα man to man στο μισό γήπεδο των αμυνομένων,  καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή του από το πάγκο

ΑΡΘΡΟ 7ο  ΓΕΝΙΚΑ

 

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ

 

Οι αγώνες Παμπαίδων και Παγκορασίδων  θα διεξάγονται  με έναν διαιτητή και δυο κριτές.

 

Πριν την έναρξη του των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής 50,00 Ευρώ για κάθε Τμήμα του Σωματείου για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών, το οποίο θα καταβληθεί στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για  κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου , είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες,  αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα  για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει το μισό των εξόδων τους στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Αν κάποιος ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

 

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                                ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ