ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ειδικές προκηρύξεις 2013-2014

Ειδική Προκήρυξη Μίνι Παίδων-Μίνι Κορασίδων 2013-2014

 

   ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο

Τηλ. 2810-316431 , Fax. 2810-255751 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
                                                                                                                                     Ηράκλειο 19/9/2013

                                                                                                                               Αρ. πρωτ.: 313

                                               

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   ΤΟΥΡΝΟΥΑ   ΚΡΗΤΗΣ

   ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ «Παύλος Βαρζακιάν» & ΜΙΝΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ «Σούλα Γιαννιουδάκη»

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013–2014 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013-2014 της Ε.Ο.Κ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

τα Τουρνουά Μίνι Παίδων και Μίνι Κορασίδων Κρήτης αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

Τα νέα υπό σύσταση σωματεία που δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στην ΕΟΚ θα μπορούν να λάβουν μέρος μόνο στα Τουρνουά Μίνι περιόδου 2013-14, με καταστάσεις θεωρημένες από την ΕΚΑΣΚ και σύμφωνα με τους όρους της Γενικής προκήρυξης 2013-14.

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή και 2ης ομάδος στα Τουρνουά Μίνι, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας) στη προκριματική φάση. Οι δεύτερες ομάδες κάθε σωματείου θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με ονομαστική κατάσταση θεωρημένη από την ΕΚΑΣΚ, η οποία θα συνοδεύεται από τα δελτία των αθλητών ή με πιστοποιητικά γέννησης και φωτογραφία μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Αθλητής ή αθλήτρια που διαθέτει δελτίο ή έχει αγωνιστεί με κατάσταση σε σωματείο στο Τουρνουά, απαγορεύεται να συμπεριληφθεί σε κατάσταση άλλου σωματείου.

Επισημαίνεται ότι, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που θα έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους θα αγωνίζονται υποχρεωτικά με δελτία. Εφόσον συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες κάτω των 9 ετών, θα λαμβάνουν μέρος με ονομαστική κατάσταση όπως παραπάνω.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 22 ή Κυριακή 23 Μαρτίου 2014.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

Στο Τουρνουά Μίνι Παίδων «Παύλος Βαρζακιάν» δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεώτεροι.

 

Στο Τουρνουά Μίνι Κορασίδων «Σούλα Γιαννιουδάκη» δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεώτερες.

 

ΑΡΘΡΟ 4ο ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Στις Ομάδες που θα συμμετέχουν στις Τελικές φάσεις Μίνι Παίδων και Κορασίδων και στους αθλητές – αθλήτριες τους θα απονεμηθούν διπλώματα.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 

Στα Τουρνουά αυτά ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί:

1.Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 15 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της.

2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.

3.Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τουλάχιστον 10 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα. Εάν δηλώσει λιγότερους/ες από 10, ο αγώνας θα διεξάγεται κανονικά, αλλά θα κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας με σκορ 20-0, προκειμένου οι αθλητές – τριες να μην εισπράττουν τυχόν παραλήψεις παραγόντων ομάδων. Σε περίπτωση που ομάδα κατ’ εξακολούθηση δηλώσει λιγότερους από 10, η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ με απόφαση της στο δεύτερο (2) αγώνα θα την αποβάλει από το Τουρνουά.

4. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας και αναληθούς δήλωσης ηλικίας.  

5. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Οι υπόλοιποι αθλητές ή αθλήτριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο οκτάλεπτο του β ημιχρόνου.

6. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερα οκτάλεπτα καθαρού χρόνου. Παράταση πέντε (5) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.

7. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής εκάστου αθλητή – αθλήτριας είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ου οκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές – αθλήτριες.

8. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.

9. Στα 3 πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο 2.

10. Δεν ισχύει η επίθεση των 24 δευτερόλεπτων.

11. Επιτρέπεται μόνο η άμυνα man to man στο μισό γήπεδο των αμυνομένων, καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή του από το πάγκο.

12. Η μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στα Τουρνουά αγοριών και κοριτσιών θα είναι size 5.

13. Το ύψος της στεφάνης του καλαθιού κανονικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση επεισοδίων, οι υπαίτιοι θα τιμωρούνται με αποβολή καθ’ όλη τη διάρκεια των Τουρνουά, και σε περίπτωση υποτροπής θα αποβάλλεται η ομάδα.

 

ΑΡΘΡΟ 6Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1) ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 2) ΑΟΗ ΟΑΣΗ, 3) ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ 1, 4) ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ 2, 5) ΑΟ ΑΓ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 6) ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, 7) ΑΓΟΡ, 8) ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 9) ΟΦΗ 1, 10) ΟΦΗ 2, 11) ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ, 12) ΓΣΗ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, 13) ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 1, 14) ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2 15) ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 16) ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 17) ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 18) ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 19) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 1, 20) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 2, 21)ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 22) ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 23) ΑΣΚΗΣΗ, 24) ΠΕΔΙΑΔΑ, και θα χωριστούν σε 5 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως εξής:

 

A Όμιλος (ΔΥΣΗ)

Β Όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Γ Όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Δ Όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Ε Όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)

ΑΓΟΡ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΚΥΔΩΝ

ΑΟΑΝ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ 1

ΑΚΡΩΤΗΡΙ

ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ 2

          

Οι υπόλοιπες 16 ομάδες θα κατανεμηθούν στους 3 ομίλους του Ηρακλείου (2 όμιλοι με 5 ομάδες και ένας με 6) με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δευτέρες ομάδες κάθε Σωματείου θα αγωνιστούν σε διαφορετικό όμιλο από τις πρώτες.

 

ΜΙΝΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  

 

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2. ΓΣ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 3. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 4. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, 5. ΟΦΗ, 6. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 7. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ 2000, 8. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 9. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 10. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 11. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, και θα χωριστούν σε 2 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως εξής:

                                         

          Α όμιλος (ΔΥΣΗ)                                                              Β όμιλος ( ΑΝΑΤΟΛΗ)

          Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ                                                                         Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

             Ο.Κ.Α ΑΡΚΑΔΙ                                                                    Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

             ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                                                        Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

          Ο.Α.Χ. 2000                                                                           ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ

               ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

               Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                                                                           ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ

 

                         

Στο Τουρνουά δεν θα υπάρχει βαθμολογία και δε θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής. Σε όλους του συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα μοιραστούν αναμνηστικά διπλώματα.

 

ΑΡΘΡΟ 7Ο ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

 

Ευθύνη των γηπεδούχων σωματείων είναι να μεριμνούν για τη παρουσία ιατρού κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Γηπεδούχο σωματείο θεωρείται και αυτό που θα οριστεί από την Ε.Π./Ε.ΚΑ.Σ.Κ., σε αγώνες που θα διεξαχθούν και σε ουδέτερη ή κοινή έδρα.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο ΓΕΝΙΚΑ

 

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

          Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο 50,00 € ανά τμήμα κάθε σωματείου, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη του εκάστοτε πρωταθλήματος, στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137.

 

Ο τρόπος καταβολής από τα σωματεία στους Διαιτητές και Κριτές θα γίνεται με καταβολή 2-3 δόσεων ανάλογα με τα τμήματα συμμετοχής και τις φάσεις του εκάστοτε Πρωταθλήματος ή Τουρνουά. Ακριβείς λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα με ενημερωτικό έγγραφο της ΕΚΑΣΚ.

 

Ειδική Προκήρυξη Παμπαίδων-Παγκορασίδων 2013-2014

 


   ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο

Τηλ. 2810-316431 , Fax. 2810-255751 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
                                                                                                                                     Ηράκλειο 19/9/2013

                                                                                                                               Αρ. πρωτ.: 315

                                               

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013– 2014 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013-2014 της Ε.Ο.Κ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

τα Πρωταθλήματα Κρήτης Παμπαίδων και Παγκορασίδων αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

Τα νέα υπό σύσταση σωματεία που δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στην ΕΟΚ θα μπορούν να λάβουν μέρος μόνο στα Τουρνουά Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Μίνι περιόδου 2013-14, με καταστάσεις θεωρημένες από την ΕΚΑΣΚ και σύμφωνα με τους όρους της Γενικής προκήρυξης 2013-14.

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή και 2ης ομάδος στο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας) στη προκριματική φάση. Οι δευτέρες ομάδες κάθε σωματείου θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με ονομαστική κατάσταση θεωρημένη από την ΕΚΑΣΚ. Οι καταστάσεις των ομάδων θα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Ένωσης το αργότερο μέχρι το πρωί της ημέρας της κληρώσεως.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ (ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ), ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.

 

 

ΑΡΘΡΟ 2ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

  • Στο Τουρνουά Παμπαίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2000 και νεώτεροι.
  • Στο Τουρνουά Παγκορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2000 και νεώτερες.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών χωρίς δελτία, και την απαραίτητη ιατρική θεώρηση αυτών. Οι αθλητές που μπορούν να πάρουν μέρος πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2725/99 και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. Βάσει του άρθρου 33 παρ. 9 του ν. 2725/99, η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών γίνεται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς, και ισχύει για ένα έτος.

 

Ειδική επισήμανση για τα νέα σωματεία : προκειμένου να γίνει δεκτή η συμμετοχή αθλητών-τριων με καταστάσεις, είναι απαραίτητο να συνοδεύεται η κατάσταση και με πιστοποιητικό γεννήσεως με επ’ αυτού φωτογραφία του αθλητή-τριας σφραγισμένη από την εκδούσα το πιστοποιητικό αρχή, ή με βιβλιάριο υγείας αυτού και φωτογραφία του αθλητή σφραγισμένη από την εκδούσα το βιβλιάριο υγείας αρχή, προκειμένου να είναι δυνατός ο έλεγχος της ηλικίας και της ταυτοπροσωπίας του αθλητή.

 

Βάσει του άρθρου 4 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2013 – 2014 της Ε.Ο.Κ. «κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει, σε κάθε αγώνα, μέχρι 12 αθλητές/αθλήτριες».

 

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

                Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 25 ή Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2013.

 

ΑΡΘΡΟ 4Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Α ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1. ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,2. ΓΣΗ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, 3. ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 4. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 5. ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟ, 6. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 7. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, 8. ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ, 9. ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 10. ΟΦΗ 1, 11. ΟΦΗ 2, 12. ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ, 13. ΓΣΗ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, 14. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 15. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1, 16. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2, 17. ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 18. ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 19. ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 20. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 1, 21. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ 2, 22. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 23. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 24. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, και θα χωριστούν σε 4 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως εξής:

 

Α όμιλος (ΔΥΣΗ)    Β όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)       Γ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)         Δ όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)

Α.Ο. ΑΚΡΩΤΗΡΙ                                                                                                                           Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                                                                                                    Α.Ο. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                                                                                                                               Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ                                                                                                                                               ΝΕΑΠΟΛΗ

ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1                                                                                                                           ΠΕΔΙΑΔΑ          

ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2                                                                                                                                    ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 

Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα κατανεμηθούν στους 2 ομίλους του Ηρακλείου με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των μετακινήσεων των σωματείων, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, καθώς και την έλλειψη γραμματείας, σε ορισμένες περιοχές, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.  

 

Β ΦΑΣΗ

Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται στη φάση αυτή. Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ ως έξης:

1Α - 1Β (1) και 1Γ -1Δ (2)

Οι ηττημένοι 1-2 θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές 1-2 στο μεγάλο Τελικό.  

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Α ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Τουρνουά είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2. ΓΣ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 3. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 4. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, 5. ΟΦΗ, 6. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 7. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ 2000, 8. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 9. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 10. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 11. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, και θα χωριστούν σε 2 ομίλους βάση γεωγραφικών κριτηρίων και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με τον ορισμό και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί ως εξής:

                                         

          Α όμιλος (ΔΥΣΗ)                                                              Β όμιλος ( ΑΝΑΤΟΛΗ)

          Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ                                                                                  Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

             Ο.Κ.Α ΑΡΚΑΔΙ                                                                              Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

             ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                                                                  

          Ο.Α.Χ. 2000                                                                                    

 

Οι υπόλοιπες 5 ομάδες θα κατανεμηθούν στους ομίλους με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των μετακινήσεων των σωματείων, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, καθώς και την έλλειψη γραμματείας, σε ορισμένες περιοχές, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.                                                                                           

Β ΦΑΣΗ

Οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη Β Φάση. Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ ως έξης:

1Α- 2Β (1) και 2Α-1Β (2)

Οι ηττημένοι 1-2 θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές 1-2 στο μεγάλο Τελικό.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Στις Ομάδες που θα συμμετέχουν στις Τελικές φάσεις Παμπαίδων - Παγκορασίδων και στους αθλητές – αθλήτριες τους θα απονεμηθούν διπλώματα.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στα Τουρνουά αυτά ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί:

1.Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 12 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της.

2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.

3.Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τουλάχιστον 10 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα δηλώσει λιγότερους από 10, η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ με απόφαση της στο τρίτο αγώνα (κατ’ εξακολούθηση) θα την αποβάλει από το Τουρνουά.

4. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας και αναληθούς δήλωσης ηλικίας.  

5. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Οι δυο αθλητές ή αθλήτριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο οκτάλεπτο του β ημιχρόνου.

6. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερα οκτάλεπτα καθαρού χρόνου. Παράταση πέντε (5) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.

7.Η κάθε επίθεση διαρκεί 24΄΄ βάση κανονισμού.

8. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής εκάστου αθλητή – αθλήτριας είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ου οκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές – αθλήτριες.

9. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.

10. Στα 3 πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο 2.

11. Επιτρέπεται μόνο η άμυνα man to man στο μισό γήπεδο των αμυνομένων, καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή του από το πάγκο

 

ΑΡΘΡΟ 7ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

 

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο 50,00 € ανά τμήμα κάθε σωματείου, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη του εκάστοτε πρωταθλήματος, στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137.

 

Ο τρόπος καταβολής από τα σωματεία στους Διαιτητές και Κριτές θα γίνεται με καταβολή 2-3 δόσεων ανάλογα με τα τμήματα συμμετοχής και τις φάσεις του εκάστοτε Πρωταθλήματος ή Τουρνουά. Ακριβείς λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα με ενημερωτικό έγγραφο της ΕΚΑΣΚ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                            ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Ειδικές προκηρύξεις Γυναικών Νεανίδων Κορασίδων 2013-2014

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο

     Τηλ. 2810-316431 , Fax. 2810-255751 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

                                                                                                                                           Ηράκλειο 19/92013

                                                                                                                               Αρ. πρωτ.: 312

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013– 2014 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013-2014 της Ε.Ο.Κ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

τα Πρωταθλήματα Κρήτης Γυναικών- Νεανίδων - Κορασίδων αγωνιστικής περιόδου 2013 -2014, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα αυτά έχουν τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη της ΕΚΑΣΚ και διατηρούν γυναικεία τμήματα. Με απόφαση της Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλουν την προηγούμενη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της ΕΟΚ, μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) Για το πρωτάθλημα Γυναικών περιόδου 2013-14, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητριών υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλήτριες κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1992 και νεότερες και δύο (2) αθλήτριες κάτω των δεκαεννέα (19) ετών δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1994 και νεότερες,

 

Β) Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1995, 1996, 1997 και μέχρι (3) τρεις κορασίδες γεννηθείσες το έτος 1998 και νεότερες .

 

Στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, και για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014, έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται και κορασίδες (γεννηθείσες το 1997 και νεώτερες), λόγω σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζονται στη δυναμικότητα των σωματείων της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., που διατηρούν τμήματα Νεανίδων, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στη Ένωση για τη σύγχρονη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων.

 

Ειδικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (Α&Β) φάση κάθε σωματείο δικαιούται να χρησιμοποιήσει μέχρι και τρεις (3) Κορασίδες στην ομάδα Νεανίδων, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στη Ε.Ο.Κ. για τη σύγχρονη διεξαγωγή των δυο Πρωταθλημάτων.

 

Γ) Στο Πανελλήνιο και το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 1998 και νεώτερες.

 

Η χρησιμοποίηση κορασίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων.

 

Τα σωματεία που προκρίνονται στην δεύτερη φάση έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν από την δύναμή τους δυο (2) αθλήτριες που δεν είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ή είχαν δηλωθεί στην δεύτερη ομάδα του σωματείου, στην ομάδα που συνεχίζει.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

                Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 για γυναίκες και νεανίδες, ενώ η έναρξη των αγώνων για κορασίδες θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013.

 

ΑΡΘΡΟ 4ο   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι:1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2.Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ 2000, 4. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 5. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Β ΦΑΣΗ

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες και θα συναντηθούν μεταξύ τους στις τρεις (3) νίκες όπως παρακάτω,

1-4, 2-3, χωρίς να συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α φάσης.

Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

 

Γ ΦΑΣΗ

Στη τελική Φάση προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β Φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ τους στον τελικό στις τρεις (3) νίκες.

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα Γυναικών θα μετέχει στους αγώνες ειδικού πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία γυναικών.

 

ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2.Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

 

2η ΦΑΣΗ

Οι τέσσερεις (4) ομάδες προκρίνονται στη φάση αυτή. Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους στις 3 νίκες ως έξης: 1-4, 2-3.

 

3Η ΦΑΣΗ

Οι νικήτριες ομάδες θα συναντηθούν για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας ομάδας, στον Τελικό στις3 νίκες , πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε στην υψηλότερη θέση κατά την διάρκεια της 1ης φάσης.

 

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα Νεανίδων θα ορίζονται και Δευτέρα, ανάλογα και εφόσον ζητηθεί εγγράφως έως και την ήμερα της κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σωματεία Εθνικών κατηγοριών και μόνο, όταν αγωνίζονται εκτός έδρας.

 

 

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι: 1. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 2. Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ, 3. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4. ΟΑΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 6. ΟΦΗ, 7. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

 

2η ΦΑΣΗ

Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση αυτή. Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους στις 3 νίκες ως έξης: 1-4, 2-3.

 

3Η ΦΑΣΗ

Οι νικήτριες ομάδες θα συναντηθούν για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας ομάδας, στον Τελικό στις3 νίκες , πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε στην υψηλότερη θέση κατά την διάρκεια της 1ης φάσης.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθεί κύπελλο και στις αθλήτριες των διπλώματα.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 99 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον ίδιο Κανονισμό και Νόμο 2725/99 περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

                Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

 

          Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο 50,00 € ανά τμήμα κάθε σωματείου, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη του εκάστοτε πρωταθλήματος, στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137.

 

Ο τρόπος καταβολής από τα σωματεία στους Διαιτητές και Κριτές θα γίνεται με καταβολή 2-3 δόσεων ανάλογα με τα τμήματα συμμετοχής και τις φάσεις του εκάστοτε Πρωταθλήματος ή Τουρνουά. Ακριβείς λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα με ενημερωτικό έγγραφο της ΕΚΑΣΚ.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

 

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                      ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Ειδικές προκηρύξεις Εφήβων Παίδων 2013-2014

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο

Τηλ. 2810-316431 , Fax. 2810-255751 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
                                                                                                                                             Ηράκλειο19/9/2013

                                                                                                                               Αρ. πρωτ.: 316

                                               

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013– 2014 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013-2014 της Ε.Ο.Κ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

τα Πρωταθλήματα Κρήτης Εφήβων - Παίδων αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Στο Πανελλήνιο και το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Εφήβων σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΚ δικαιούνται να πάρουν μέρος δυο (2) Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1995 οι γεννημένοι τα έτη 1996, 1997,και μέχρι (2) δύο παίδες γεννηθέντες το έτος 1998 και νεώτεροι.

Από την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015 θα εφαρμοσθούν πλήρως οι κανονισμοί της FIBA

 

β) Στο Πανελλήνιο και το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1998 και νεώτεροι.

 

Η χρησιμοποίηση παίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων.

 

Τα σωματεία που προκρίνονται στην δεύτερη φάση έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν από την δύναμή τους δυο (2) αθλητές που δεν είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ή είχαν δηλωθεί στην δεύτερη ομάδα του σωματείου, στην ομάδα που συνεχίζει.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

                Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 12 ή Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.

 

 

ΑΡΘΡΟ 4ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ.

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι: 1. ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 2.ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 3.ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 4.ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 5. ΟΦΗ, 6. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 7. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 8. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 9. ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 10. ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 11.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 12. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 13. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 14. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ και θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής:

                                               

                Α όμιλος (ΔΥΣΗ)                                                                       Β όμιλος ( ΑΝΑΤΟΛΗ)

                Α.Ο.ΚΥΔΩΝ                                                                                        Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

                Α.Γ.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                                                         Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                ΑΚΑΔ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                                                        Α.Σ.Α. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

                ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                                                                      ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο.

 

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα Εφήβων περιόδου 2012-13 (Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ) θα κληρωθούν σε διαφορετικό όμιλο.

Οι υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου θα συμπληρώσουν τους ομίλους μετά από κλήρωση και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

2η ΦΑΣΗ

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι τρεις (3) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των έξι (6), και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

 

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα Εφήβων θα ορίζονται και Δευτέρα, ανάλογα και εφόσον ζητηθεί εγγράφως έως και την ήμερα της κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σωματεία Εθνικών κατηγοριών και μόνο, όταν αγωνίζονται εκτός έδρας.

 

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή και 2ης ομάδος στο πρωτάθλημα Παίδων, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας) στη προκριματική φάση. Οι δευτέρες ομάδες κάθε σωματείου θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με ονομαστική κατάσταση θεωρημένη από την ΕΚΑΣΚ, η οποία θα συνοδεύεται από τα δελτία των αθλητών ή με πιστοποιητικά γέννησης και φωτογραφία μέχρι τις 31/10/2013. Οι καταστάσεις των διπλών ομάδων θα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Ένωσης το αργότερο μέχρι το πρωί της ημέρας της κληρώσεως.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές.

 

Α. ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι : 1. ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 2. ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 3. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 4. ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟ, 5. ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 6. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, 7. ΑΓΟΡ, 8. ΟΦΗ 1, 9. ΟΦΗ 2, 10. ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣΗ, 11. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 12. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 13. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 14. ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 15. ΑΟ ΚΥΔΩΝ 1, 16. ΑΟ ΚΥΔΩΝ 2, 17. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 18. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 19. ΓΙΟΥΧΤΑΣ, 20. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, και θα χωριστούν σε τρεις (3) ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής:

               

Α όμιλος                                                            Β όμιλος                                                            Γ΄ όμιλος

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ 1                                                   ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ                                                 Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Α.Ο. ΑΚΡΩΤΗΡΙ                                               Ο.Φ.Η. (1)                                                          Α.Ο. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                            ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                                       ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ 2                                                                                                                                   Α.Ο. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ                                                          

                                                               

Οι υπόλοιπες ομάδες (ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΟΦΗ 2, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣΗ, ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, ΓΙΟΥΧΤΑΣ) θα κατανεμηθούν στους ομίλους με κλήρωση και ορισμό από την Ε.Π/ΕΚΑΣΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των μετακινήσεων των σωματείων, την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, καθώς και την έλλειψη γραμματείας, σε ορισμένες περιοχές, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Β. ΦΑΣΗ

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι δυο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των έξι (6), και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

Επισημαίνεται ότι:

Οι ομάδες που δεν προκρίθηκαν στη β φάση θα συναντηθούν σε αγώνες κατάταξης που θα γνωστοποιηθούν σε επόμενο έγγραφο της Ε.Π., προκειμένου κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2014-2015 να δημιουργηθούν 2 κατηγορίες παίδων Α και Β, με βάση τη βαθμολογία αυτή.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι Πρωταθλήτριες Ομάδες της Κρήτης Παίδων - Εφήβων μετέχουν στους αγώνες για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα και στους αθλητές τους διπλώματα.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με τα αρ. 99 και 100, των Κανονισμών αγώνων και Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον Νόμο 2725/99 περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

ΑΡΘΡΟ 7ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο 50,00 € ανά τμήμα κάθε σωματείου, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη του εκάστοτε πρωταθλήματος, στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137.

 

                Ο τρόπος καταβολής από τα σωματεία στους Διαιτητές και Κριτές θα γίνεται με καταβολή 2-3 δόσεων ανάλογα με τα τμήματα συμμετοχής και τις φάσεις του εκάστοτε Πρωταθλήματος ή Τουρνουά.

Ακριβείς λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα με ενημερωτικό έγγραφο της ΕΚΑΣΚ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                      ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ειδικές προκηρύξεις Ανδρών 2013-2014

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή , Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο , Ηράκλειο

Τηλ. 2810-316431 , Fax. 2810-255751 , E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
                                                                                                                            Ηράκλειο 19/9/2013

                                                                                                               Αρ. πρωτ.: 314

                                               

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013– 2014 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2013-2014 της Ε.Ο.Κ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

το Πρωτάθλημα Κρήτης Ανδρών   αγωνιστικής περιόδου 2013 -2014, με τους παρακάτω όρους:

 

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα έχουν τα σωματεία της δύναμης της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και τηρούν τους όρους που αναφέρονται στη Γενική Προκήρυξη περιόδου 2013-14.

 

 

ΑΡΘΡΟ 2ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

                Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013.

 

 

ΑΡΘΡΟ 3ο   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Α Φάση

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμέτοχη στο Πρωτάθλημα είναι :1) ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 2) ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 3) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 4) ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 5) ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 6) ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ, 7) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 8) ΧΑΝΔΑΚΑΣ, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο, και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

 

Β Φάση

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες και θα συναντηθούν μεταξύ τους στις τρεις (3) νίκες όπως παρακάτω,

1-4, 2-3, χωρίς να συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α φάσης.

Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

 

Γ Φάση

Στη τελική Φάση προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β Φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ τους στον τελικό στις τρεις (3) νίκες.

 

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα θα ανέλθει στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, συμφωνά με την προκήρυξη της ΕΟΚ.

 

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα Ανδρών θα διεξάγονται Σάββατο, Κυριακή ή και άλλη μέρα της εβδομάδας, ανάλογα με τις γηπεδικές ανάγκες που θα προκύψουν και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από την Ε.Π./Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

 

ΑΡΘΡΟ 4ο. ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Τονίζεται ότι, για το πρωτάθλημα Ανδρών περιόδου 2013-14, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητών υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1991 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1993 και νεότεροι, με την υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον (1) ενός κάτω των είκοσι δύο ετών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και στους αθλητές της διπλώματα.

 

 

ΑΡΘΡΟ 6ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

                Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

 

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο 50,00 € ανά τμήμα κάθε σωματείου, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη του εκάστοτε πρωταθλήματος, στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137.

 

                Ο τρόπος καταβολής από τα σωματεία στους Διαιτητές και Κριτές θα γίνεται με καταβολή 2-3 δόσεων ανάλογα με τα τμήματα συμμετοχής και τις φάσεις του εκάστοτε Πρωταθλήματος ή Τουρνουά. Ακριβείς λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα με ενημερωτικό έγγραφο της ΕΚΑΣΚ.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                      

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                                       ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ