ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ανακοίνωση ΕΚΑΣΚ, 17/10/2014 - "Κοινωνικός Αθλητισμός"

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2014

Προς: Τα Σωματεία – Μελή ΕΚΑΣΚ                                                                           Ηράκλειο 17/10/2014

Αρ. πρωτ: 284

Κύριε Πρόεδρε,

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης αναλογιζόμενη την ένταση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που έχουν πλήξει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοποριακών δράσεων για την υποστήριξη και ανακούφιση τους (Κοινωνικό Παντοπωλείο , Κοινωνικό Φροντιστήριο κτλ.).

Σε συνεχεία των πρωτοβουλιών αυτών, προτείνεται μια καινοτόμος δράση, αυτή του Κοινωνικού Αθλητισμού που θα συμπληρώσει τις παραπάνω ενέργειες.

Η ΕΚΑΣΚ στηρίζει τη πρωτοβουλία αυτή που θα βοηθήσει παιδιά απόρων οικογενειών που επιθυμούν την εκμάθηση ενός αθλήματος και που αδυνατούν να πληρώσουν, να συμμετάσχουν δωρεάν σε ακαδημίες εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων.

Το Τμήμα Κοινωνικής αλληλεγγύης των Διευθύνσεων Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανά Περιφερική Ενότητα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση κοινωνικής Μέριμνας θα θέσουν κριτήρια (κοινωνικά) βάσει των οποίων θα γίνεται η επιλογή των συμμετεχόντων.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, στα Τμήματα Κοινωνικής αλληλεγγύης των Διευθύνσεων Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης.

Παρακαλούμε μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2014 να αποστείλετε στο e- mail της Ένωσης τον αριθμό των αθλητών και αθλητριών, με βάσει τη διαθεσιμότητα του σωματείου σας, που μπορούν να ενταχθούν δωρεάν στις ακαδημίες σας, στηρίζοντας το παραπάνω εγχείρημα.

Με εκτίμηση.

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Μαρκάκης Χαράλαμπος                                                         Πετρίδης Νικόλαος