ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2015

Παρουσία των Ομοσπονδιακών προπονητών κκ. Μπακογεώργου και Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι προπονήσεις των επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών από τη Κρήτη, που γεννηθήκαν τα έτη 1998-99-00 και 2001 και μετέχουν στα κλιμάκια.

 

Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά της Κρήτης, που είχαν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να αποδείξουν ότι το μπάσκετ στη Κρήτη έχει μέλλον.

 

Οι προσπάθειες του Αναπτυξιακού προγράμματος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης θα συνεχιστούν, με τη στενή συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και των προπονητών των Εθνικών Ομάδων.

 

Για την εμπειρία του διήμερου οι υπεύθυνοι προπονητές του Αναπτυξιακού δηλωσαν:

 

Για τα αγόρια ο υπεύθυνος προπονητής κ. Καρκανάκης Στέλιος :

«Απόλυτα ικανοποιημένους άφησαν  τους Ομοσπονδιακούς προπονητές  οι αθλητές του κλιμάκιου αγοριών Κρήτης που προπονήθηκαν το Σάββατο 5/12/2015 στα Δυο Αοράκια.

Οι αθλητές χωριστήκαν σε δυο γκρουπ ένα γεννηθέντες 1998/1999/2000 και το άλλο 2001 συνολικά συμμετείχαν 55 παιδιά από όλη την Κρήτη.

Ως υπεύθυνος προπονητής των αγοριών της ΕΚΑΣΚ,  δηλώνω την ικανοποίηση μου για την εικόνα των νεαρών αθλητών στις προπονήσεις του κλιμακίου. Από τους συμμετέχοντες θα επιλεχτούν 4 αθλητές γεννηθέντες το 1999, 4 αθλητές γεννηθέντες το 2000 και 4 αθλητές το 2001. Οι αθλητές του 1999 και του 2000 θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις των κλιμακίων των Εθνικών Ομάδων νότου παίδων και εφήβων στην Αθήνα, και οι γεννηθέντες το 2001 θα συμμετάσχουν στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Ομοσπονδίας. Τα ονόματα των επιλεγμένων αθλητών θα ανακοινωθούν όταν θα γίνουν οι κλήσεις από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους προπονητές των ομάδων της Κρήτης για τη 

συνεργασία τους και την καλή δουλειά που γίνεται σ' αυτές τις ηλικίες επίσης θέλω να ευχαριστήσω 

την επιτροπή αναπτυξιακού της ΕΚΑΣΚ για την άψογη διοργάνωση του διήμερου τον ΣΥΔΚΑΚ για τους διαιτητές και τον ΣΥΚΚΑΚ για τους κριτές που συμμετείχαν όπως και τους νεαρούς αθλητές για την  συμμετοχή και την προσπάθεια τους.»

               

               

 

 

 

Για τα κορίτσια ο υπεύθυνος προπονητής κ. Χριστοδούλου Αλέξης :

«Η  προπόνηση της μικτής κορασίδων ΕΚΑΣΚ που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή κ Μπακογιώργου είχε επιτυχία τόσο σε οργανωτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Τα κορίτσια έδειξαν ότι βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και η παρακολούθηση της  εξέλιξης  τους  θα συνεχιστεί με κλήσεις στο τουρνουά Χριστουγέννων της ομοσπονδίας αλλά και με φιλικά της μικτής στην Αθήνα.»