ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σημαντικές Ανακοινώσεις

18/8/17 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Το Κρητικό Μπάσκετ αποχαιρετά τον Χρήστo Γκιουζέλη

Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρης της μεγάλης οικογενείας του κρητικού μπάσκετ, αποχαιρετά με βαθιά οδύνη το Χρήστο Γκιουζέλη, που βρίσκεται από χθες στη γειτονιά των αγγέλων.

Ο εκλιπών υπηρέτησε με πραγματική αγάπη το άθλημα σαν παίχτης, σαν προπονητής και σαν παράγοντας. Βοήθησε και στήριξε τα παιδιά της Κρήτης έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι, επίκεντρο του αθλήματος θα πρέπει να είναι τα νέα παιδιά να αθλούνται με αγάπη και χαμόγελο.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση, σαν ένα πραγματικό στρατιώτη του μπάσκετ.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. εκφράζει στην οικογένεια του τα θερμά της συλλυπητήρια και θα καταθέσει δωρεά αντί στεφάνου στη μνήμη του.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ 2017-2018

 

 
ΕΝΩΣΗ  ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο, Ηράκλειο

Τηλ. 2810-316431, Fax. 2810-255751, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

                                                                                                                                Ηράκλειο 28/07/2017

                                                                                                                Αρ.  πρωτ. 105 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 - 2018

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2017– 2018 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2017-2018 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

τα Πρωταθλήματα Κρήτης Εφήβων - Παίδων αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Εφήβων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 2000, 2001 και 4 αθλητές του 2002 και νεότεροι.

Β) Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεότεροι.

Η χρησιμοποίηση παίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων.

Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνον δώδεκα (12) αθλητές, που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση που θα κατατίθεται, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στην γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης αθλητή, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση αθλητών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 28 Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 17.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Η έναρξη των αγώνων για το πρωτάθλημα Εφήβων θα γίνει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και για το πρωτάθλημα Παίδων την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΡΘΡΟ 4ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι: 1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 3. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 4. ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ, 5. ΠΕΔΙΑΔΑ, 6. ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 7. ΟΦΗ, 8. ΑΓΟΡ, 9. ΔΕΙΛΙΝΟ, 10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 11. ΝΕΑΠΟΛΗ, 12. ΚΥΔΩΝ, 13. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 14. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 15. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 16. ΚΙΣΣΑΜΟΣ, 17. ΑΚΡΩΤΗΡΙ, 18. ΟΑΣΗ, 19. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, και θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους ως εξής:                                                 

                 Α όμιλος (ΔΥΣΗ)                                                                             Β όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)

                ΑΟΚ                                                                                                                       ΠΕΔΙΑΔΑ

                ΚΥΔΩΝ                                                                                                                 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

                ΑΓΟΡ                                                                                                                     ΝΕΑΠΟΛΗ

                ΚΙΣΣΑΜΟΣ                                                                                                        ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ

  ΑΚΡΩΤΗΡΙ                                                                                                 ΟΑΣΗ

  ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Οι υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου θα συμπληρώσουν τους ομίλους μετά από κλήρωση και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

2η ΦΑΣΗ

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι δυο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου όπου θα συγκροτήσουν ένα όμιλο των τεσσάρων (4) και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα Εφήβων θα διεξάγονται Σάββατο.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Α΄ & Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή 2ης ομάδας στο πρωτάθλημα Παίδων στη Β΄ κατηγορία, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας) στη προκριματική φάση. Οι δεύτερες ομάδες κάθε σωματείου θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με ονομαστική κατάσταση θεωρημένη από την ΕΚΑΣΚ, η οποία θα συνοδεύεται από τα δελτία των αθλητών Οι καταστάσεις των διπλών ομάδων θα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Ένωσης το αργότερο μέχρι το πρωί της ημέρας της κληρώσεως.

Τα σωματεία που προκρίνονται στην δεύτερη φάση έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν στην δύναμή τους δυο (2) αθλητές που δεν είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ή είχαν δηλωθεί στην δεύτερη ομάδα του σωματείου.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές.

Α’ ΦΑΣΗ

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή και δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας είναι:

  1. ΑΟ ΚΥΔΩΝ
  2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ
  3. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
  4. ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
  5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
  6. Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  7. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  8. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
  9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΣΑ
  10. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ        

Στην Α’ Φάση τα Σωματεία της Α’ κατηγορίας θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Μετά την διεξαγωγή της Α’ φάσης [κανονική περίοδος] οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματα τους, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 της Γενικής Προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ.

Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της Α’ Κατηγορίας σύμφωνα με την κατάταξη υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν επιθυμεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Παίδων για την αγωνιστική περίοδο 2017-18 δεν θα μπορεί να λάβει μέρος ούτε στη Β’.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 θα μπορεί να συμμετέχει μόνο στη Β’ κατηγορία Παίδων ως υποβιβασμένη.

Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή και δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας είναι:

1. ΑΟΑΝ, 2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2, 3.ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ, 4. ΠΕΔΙΑΔΑ, 5. ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2, 6. ΟΦΗ 2, 7. ΑΓΟΡ 2, 8. ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΕ, 9. ΑΟ. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ, 10. ΑΟ ΓΙΟΥΧΤΑΣ, 11. ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 12. ΓΣ ΑΣΚΗΣΗ, 13. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 14. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ, 15. ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 16. ΟΑΣΗ, 17. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ.

Στην Α’ Φάση τα Σωματεία της Β’ κατηγορίας θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής:

                 Α όμιλος (ΔΥΣΗ)                                                                        Β όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)

                ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ                                                                                    ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ

                ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                                                                   ΝΕΑΠΟΛΗ

                ΑΓΟΡ 2                                                                                               ΠΕΔΙΑΔΑ

                ΟΑΧ                                                                                                    ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

                                                                                                                             ΟΑΣΗ

                                                                                                                            AOAN

Οι υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου θα συμπληρώσουν τους ομίλους μετά από κλήρωση και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Μετά την διεξαγωγή της Α’ φάσης [κανονική περίοδος] οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματά τους, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 της Γενικής Προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη σύμφωνα με την κατάταξη από κάθε όμιλο προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι δύο αυτές ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα (Β1). Η νικήτρια ομάδα θα συναντηθεί σε αγώνα μπαράζ με τον 4ο στη βαθμολογία της Α κατηγορίας (Α4) και η νικήτρια ομάδα θα περάσει στην Β’ Φάση.

Β’ ΦΑΣΗ

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι τρείς (3) πρώτες ομάδες της Α’ κατηγορίας (Α1, Α2, Α3) και η νικήτρια ομάδα από τον αγώνα μπαράζ του 4ου της Α’ κατηγορίας (Α4) και του (Β1- Α4) (Γ)

Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final four, σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ ως έξης: Α1 - Γ (1) και A2 - A3 (2)

Οι ηττημένοι (1) – (2) θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές (1) – (2) στο μεγάλο Τελικό.

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα των Παίδων θα διεξάγονται Κυριακή.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι Πρωταθλήτριες Ομάδες της Κρήτης Παίδων - Εφήβων μετέχουν στους αγώνες για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα και στους αθλητές τους διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 6ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με τα άρθρα 90,91,92,93, και 94 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον ίδιο Κανονισμό και Νόμο 2725/99 περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

ΑΡΘΡΟ 7ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

Για την περίοδο 2017-2018 τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου , είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής από 20,00 έως 80,00 ευρώ για κάθε Τμήμα του Σωματείου, ανάλογα με την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της Ένωσης, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών. Τα παράβολα θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε πρωταθλήματος.

Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαρτίου 2018. Εφ’ όσον υπάρξουν διαφορές έως το τέλος των πρωταθλημάτων θα υπάρξει εκκαθάριση.

Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137 και η απόδειξη κατάθεσης του εκάστοτε παράβολου πρέπει να κοινοποιηθεί στην ΕΚΑΣΚ με fax ή με email.

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις.

ΑΡΘΡΟ 8ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                  ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 2017-2018

 

 

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο, Ηράκλειο

Τηλ. 2810-316431, Fax. 2810-255751, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
                                                                                                                                Ηράκλειο 28/07/2017

                                                                                                                 Αρ.  πρωτ.: 103

                                               

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 - 2018

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2017–2018 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2017-2018 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

το Πρωτάθλημα Κρήτης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα έχουν τα σωματεία της δύναμης της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και τηρούν τους όρους που αναφέρονται στη Γενική Προκήρυξη περιόδου 2017-18.

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ανδρών, τα Σωματεία πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Παίδων ή Εφήβων.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28/8/2017 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 17.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Α’ Φάση

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει και δικαιούται συμμετοχής στο Πρωτάθλημα είναι: 1) ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 3) ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 4) ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ, 5) ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 6) ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ, 7) ΟΑΧ, 8) ΑΚΡΩΤΗΡΙ, 9) ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 10) ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.  

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧEI ΔΗΛΩΣΕΙ H ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒEI ΜΕΡΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ KAI ME TH ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Β Φάση

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες και θα συναντηθούν μεταξύ τους στις τρεις (3) νίκες όπως παρακάτω:

  1-4

  2-3

συνυπολογίζοντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης.

Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Γ’ Φάση

Στη τελική Φάση προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ τους στον τελικό στις τρεις (3) νίκες, συνυπολογίζοντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης.

Η πρωταθλήτρια ομάδα θα ανέλθει στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΚ.

Oι αγώνες του Πρωταθλήματος Ανδρών θα διεξάγονται Δευτέρα εφόσον πρόκειται για συναντήσεις του ίδιου νομαρχιακού διαμερίσματος και οι υπόλοιπες συναντήσεις θα διεξάγονται Κυριακή.

ΑΡΘΡΟ 4ο ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για το πρωτάθλημα Ανδρών περιόδου 2017-18, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητών, υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1997 και νεότεροι, και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δυο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1995 και νεότεροι και θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Σε περίπτωση αποβολής λόγω φάουλ και των τεσσάρων αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει αθλητή διαφορετικής ηλικίας.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (αποβολές – τραυματισμοί κ.λ.π.) η ομάδα θα συνεχίζει τον αγώνα με 4 παίκτες.

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και στους αθλητές της διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 6ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

Για την περίοδο 2017-2018 τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής από 20,00 έως 80,00 ευρώ για κάθε Τμήμα του Σωματείου, ανάλογα με την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της Ένωσης, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών. Τα παράβολα θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε πρωταθλήματος.

Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαρτίου 2018. Εφ’ όσον υπάρξουν διαφορές έως το τέλος των πρωταθλημάτων θα υπάρξει εκκαθάριση.

Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137 και η απόδειξη κατάθεσης του εκάστοτε παράβολου πρέπει να κοινοποιηθεί στην ΕΚΑΣΚ με fax ή με email.

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις.

ΑΡΘΡΟ 7ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

                Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                      

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                                                   ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2017-2018

 

 

            ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο, Ηράκλειο

      Τηλ. 2810-316431,  Fax. 2810-255751, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                                                                                Ηράκλειο 28/07/2017

                                                                                                                                Αρ.  πρωτ.:  104

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 - 2018

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2017–2018 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2017-2018 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

τα Πρωταθλήματα Κρήτης Γυναικών - Νεανίδων - Κορασίδων αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, με τους παρακάτω όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα αυτά έχουν τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη της ΕΚΑΣΚ και διατηρούν γυναικεία τμήματα. Με απόφαση της Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλουν την προηγούμενη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της ΕΟΚ, μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό.

Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών ΕΚΑΣΚ πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση τα Σωματεία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Γυναικών.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Για το πρωτάθλημα Γυναικών, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητριών υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλήτριες κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1996 και νεότερες και δύο (2) αθλήτριες κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1998 και θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον μια απ’ αυτές στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

β) Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Νεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη τα έτη 2000, 2001 και 5 αθλήτριες του 2002 και νεότερες.

γ) Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεότερες.

Σε περίπτωση που καταστρατηγηθούν οι παραπάνω διατάξεις, το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν «αντικανονική συμμετοχή αθλητή» με τις όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ (άρθρο 47 παρ. 2α, για αντικανονική συμμετοχή αθλητών).

Η χρησιμοποίηση κορασίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων.

Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνον δώδεκα (12) αθλήτριες, που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση που θα κατατίθεται, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στην γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης αθλήτριας, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση αθλητριών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 28 Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 17.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

       Η έναρξη των αγώνων θα γίνει :

-       Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 για Κορασίδες,

-       Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 για Νεάνιδες,

-       Σάββατο 21 ή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 για Γυναίκες.

ΑΡΘΡΟ 4ο ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι: 1. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2. ΑΡΚΑΔΙ ΟΚΑ, 3. Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 4. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους, σε δυο γύρους σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

2η ΦΑΣΗ

Οι τέσσερις ομάδες θα συναντηθούν σε αγώνες χιαστί 1-4, 2-3, στις 2 νίκες χωρίς να συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α φάσης.

3η ΦΑΣΗ

Οι νικήτριες ομάδες της Β φάσης θα συναντηθούν μεταξύ τους στο τελικό.

Πρωταθλήτρια, ανακηρύσσεται η ομάδα που θα πετύχει 2 νίκες. Πλεονέκτημα έδρας θα έχει η ομάδα που θα τερματίσει σε ανώτερη θέση στη διάρκεια της κανονικής φάσης.

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Γυναικών θα γίνονται Σάββατο και Δευτέρα.

ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι: 1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 3. ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 4. ΟΦΗ, 5. ΑΡΚΑΔΙ, 6. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 7, ΟΑΧ, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Νεανίδων θα γίνονται Σάββατο.

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1η ΦΑΣΗ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι: 1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2. ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 3. ΟΦΗ, 4. ΑΡΚΑΔΙ, 5. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 6. ΑΟΑΝ, 7. ΟΑΧ, 8. ΟΑΣΗ, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

2η ΦΑΣΗ

Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση αυτή και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.

Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία.

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Κορασίδων θα γίνονται Κυριακή.

Σε όλα τα παραπάνω πρωταθλήματα η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο.

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθεί κύπελλο και στις αθλήτριές τους διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 6ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με τα άρθρα 90,91,92,93, και 94 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον ίδιο Κανονισμό και Νόμο 2725/99 περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

ΑΡΘΡΟ 7ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ

Για την περίοδο 2017-2018 τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου , είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής από 20,00 έως 80,00 ευρώ για κάθε Τμήμα του Σωματείου, ανάλογα με την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της Ένωσης, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών. Τα παράβολα θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε πρωταθλήματος.

Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαρτίου 2018. Εφ’ όσον υπάρξουν διαφορές έως το τέλος των πρωταθλημάτων θα υπάρξει εκκαθάριση.

Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔΚΑΚ - ALPHA BANK, 788002330001137 και η απόδειξη κατάθεσης του εκάστοτε παράβολου πρέπει να κοινοποιηθεί στην ΕΚΑΣΚ με fax ή με email.

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις.

ΑΡΘΡΟ 8ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

                Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                            ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

19/7/17 ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ U20

 

 

Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών συνεχίζεται με την τελική φάση στο Ηράκλειο, στα Δύο Αοράκια και στο Πανεπιστήμιο. Η Εθνική Ελλάδας έχει φτάσει ως εδώ αήττητη με ένα 3-0 στην Α’ Φάση στα Χανιά, με τους νοκ άουτ αγώνες να αρχίζουν σήμερα.

Η πρώτη «στάση» είναι η αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο στις 21.15 και μια γεμάτη εξέδρα θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από σήμερα στα εξής σημεία:

* Σε κιόσκι που θα έχει στηθεί στο Μεϊντάνι

* Στα καταστήματα Cosmos Sport στην Οδό 1821, στην Πλατεία Λιονταριών και στην Οδό Καλοκαιρινού

* Στα Δύο Αοράκια από τις 12.00