1955-60. Η πρώτη ανδρική ομάδα μπάσκετ στην Κρήτη.

Η ΕΚΑΣΚ και το kritikobasket.gr, σε συνεργασία με ανθρώπους που τίμησαν επί χρόνια το μπάσκετ στο νησί με αρκετό αρχειακό υλικό, με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια, σας παρουσιάζει την Ιστορία του μπάσκετ της Κρήτης, που ξεκινά από το μακρινό 1955, μέχρι τις μέρες μας, για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Αυτό το άρθρο εχει την πρώτη ανδρική ομάδα που ξεκίνησε στην Κρήτη η οποία είναι ο ΟΦΗ και η φωτογραφία είναι από το πολύτιμο αρχείο του Ντέμη Ευαγγελινού.

1955-60 | Η πρώτη ανδρική ομάδα (ΟΦΗ).

Αυτή η πολύτιμη φωτογραφία απο το αρχείο του Ν.Ευαγγελινού, έχει βγει στο γήπεδο του ΟΑΑΗ ( Τέννις) που ήταν χωμάτινο και χρονολογείται την πενταετία 1955-1960.

O ΟΦΗ της πενταετίας 1955-60 είχε πρόεδρο τον Εμμανουήλ Παπακαλιάτη με προπονητή τον πατέρα του Ντέμη Χάρη Ευαγγελινό (καθηγητή Αγγλικών), που είχε δημιουργήσει και την γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ.

Τότε το μπάσκετ βρισκόταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και γίνονταν καποιοι αγώνες, χωρίς όμως να έχουμε αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το αρχείο του Ντέμη Ευαγγελινού στην φωτογραφία αυτή, ο δεύτερος απο αριστερά είναι ο Κωσταντής ο Καλλέργης, ενώ τέταρτος απο το τέλος (η ο όγδοος παίκτης απο αριστερά) είναι ο Ηλίας ο Μαθιουδάκης γνωστός επιχειρηματίας.

Άλλος ένας πρέπει ο Γιάννης ο Σαχλαμπάνης και Προπονητής: Χαρρυ Ευαγγελινός.

(Επισκέφτηκε 65 φορές, 1 Επισκέψεις σήμερα)