ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ 2η ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ξεκίνησε το Σάββατο 09 Ιουλίου 2021, τις εργασίες της, η 2η Σχολή Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Γ΄ Κατηγορίας  Κρήτης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) , της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (Ε.ΚΑ.Σ.Κ), ως προς την πρακτική άσκηση.

Τα στιγμιότυπα είναι από την εισήγηση της προέδρου της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας, « ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ», Κας Χαιρέτη Έρης, προκειμένου οι υποψήφιοι προπονητές να αποκτήσουν τις πολύτιμες γνώσεις των πρώτων βοηθειών, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που θα χρειαστεί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους αυτή.

Το σεμινάριο είχε το θεωρητικό μέρος που περιλάμβανε τις νέες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για τον Covid-19 και το βιωματικό μέρος.

Πώς αντιμετωπίζω μια λιποθυμία, την πνιγμονή από φαγητό, ένα τραύμα, ένα κάταγμα ή σπάσιμο, την ανακοπή καρδιάς, πώς κάνω ακινητοποίηση τραυματία. Περιστατικά που μπορεί να συμβούν σε έναν αγωνιστικό χώρο και που οι προπονητές θα κληθούν να τα αντιμετωπίσουν.
Οι νέοι προπονητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον, εξέφρασαν απορίες και συμμετείχαν όλοι ενεργά στο βιωματικό μέρος του σεμιναρίου. Έδωσαν οι ίδιοι πρώτες βοήθειες στα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Φίλιος Ζευς». Έβαλαν τον λιπόθυμο συνάνθρωπο σε θέση ανάνηψης, αντιμετώπισαν πνιγμονή – απόφραξη αεραγωγού, έβαλαν επίδεσμο σε τραυματισμένο χέρι, κολάρο σε αυχένα για ακινητοποίηση, έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και απινίδωση στην εκπαιδευτική κούκλα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή κ. Κοντάκη για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών.

Επίσης ευχαριστήσουμε και τον πρόεδρο του ΣΥΔΚΑΚ, κ. Μιχάλη Μαχαιριανάκη, καθηγητή διαιτησίας  για την εμπεριστατωμένη ανάλυση των κανονισμών διαιτησίας.

Οι εργασίες της σχολής θα συνεχιστούν και τις επόμενες δύο εβδομάδες , κατά τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο , Κυριακή και Δευτέρα, μέχρι την συμπλήρωση των 120 ωρών πρακτικής άσκησης.

(Επισκέφτηκε 187 φορές, 1 Επισκέψεις σήμερα)