Στο Ηράκλειο η Εθνική Γυναικών για τη «φούσκα»

Την Εθνική Γυναικών θα φιλοξενήσει το Ηράκλειο. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Γυναικών θα βρεθεί στα «Αοράκια» (8-16/11) προκειμένου να δώσει τα παιχνίδια της για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ των Γυναικών. Το σύνολο του Μασλαρινου θα αντιμετωπίσει τις Βουλγαρία, η Σλοβενία και η Ισλανδία. Από την άλλη η Εθνική Ανδρών θα ταξιδέψει μέχρι το Σαράγιεβο για τον ίδιο λόγο, όπου και θα κοντραριστεί απέναντι στους Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία και Λετονία.

Η ανακοίνωση:

«Η FIBA ανακοίνωσε τις χώρες και τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες της προκριματικής φάσης των Ευρωμπάσκετ Ανδρών και Γυναικών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια θα τα παιχνίδια θα γίνουν σε «φούσκες».

Η Εθνική Ανδρών θα αγωνιστεί στο Σαράγιεβο και στον όμιλό της βρίσκονται ακόμη η οικοδέσποινα Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία και η Λετονία.

Η Εθνική Γυναικών δεν θα χρειαστεί να περάσει τα σύνορα. Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μία «φούσκα» στο Ηράκλειο Κρήτης. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται η Βουλγαρία, η Σλοβενία και η Ισλανδία.

To πιο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή των οικοδεσποτών ήταν «η ασφάλεια και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, μαζί με την τήρηση στα υγειονομικά πρωτόκολλα της FIBA που περιλαμβάνουν τεστ και περιορισμό σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Υπήρξε μία προτίμηση σε υποψηφιότητες από χώρες που ήταν προγραμματισμένο να δώσουν δύο αγώνες εντός έδρας στο παράθυρο του Νοεμβρίου. 

Το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες. 

Η απόφαση για τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τις «φούσκες» του Φεβρουαρίου θα ληφθεί τον Δεκέμβριο». 

.

(Επισκέφτηκε 26 φορές, 1 Επισκέψεις σήμερα)